T'huis in Amerika

Penta’s USA begeleidt en ondersteunt Focus-WTV voor het internationale human interest programma ‘T’huis in Amerika’.
Als fixers gaan we op zoek naar West-Vlamingen die in de VS een nieuw leven hebben opgebouwd en bezoeken we de toeristische trekpleisters in hun regio.

REEKS: THUIS IN AMERIKA

Welcome to Las Vegas!

In Henderson, op 30 km van Las Vegas, ontmoeten we Youri en Anja Ardenoy.
Het koppel vertrok jaren geleden met slechts enkele koffers hun nieuw leven tegemoet. Met de Red Rocks ligt er een natuurparel in hun achtertuin.

Chicago: The Windy City

Bram Bourgeois woont met zijn Amerikaanse vrouw en twee dochters in een buitenwijk van Chicago, van waaruit hij Belgische chocopasta verkoopt aan de betere Amerikaanse supermarkten. Een rondvaart op de Chicago River mocht uiteraard niet ontbreken!

Meer impressies uit Amerika

Miami

In Florida ontmoetten we Sofie Bocqué die recent met haar Cubaanse man van Miami naar Naples verhuisde. Het klimaat en de natuur zijn voor haar onmisbaar geworden. Talenknobbel Sofie nodigde ons bij haar thuis uit voor een leuke babbel!

New York

Sofia Vandaele geeft ons als general manager van het luxueuze InterContinental New York Barclay nabij Times square een inkijk in haar leven. Eerst handjes schudden met de President, om daarna uit te waaien langs de Hudson River.

Houston

Philippe Cras kent Houston, TX als geen ander. Hij bouwde er zijn eigen Homewood Suites by Hilton Houston (Kingwood Parc-Airport Area) en werd er zelfs Man of the year. Vervolgens bezochten we Galveston en het NASA Space Center.

Washington

In deze retrospectieve sluiten we ons Amerikaans avontuur af in de hoofdstad Washington. Pieter heeft weer leuke toeristische tips in petto. We reizen o.a. langs het Capitool, het Witte Huis, de Washington Mall en Arlington Cemetery.