Yellowstone Rondreis

Yellowstone Rondreis

Over de reis

Beleef het bekendste Nationale Park van de States en maak een rondreis doorheen de ongerepte Verenigde Staten. Van de canyons over ski-oorden tot en met de grote steden. Je ontdekt de authentieke USA zoals je die nog nooit zag tijdens deze Yellowstone rondreis.

Yellowstone Rondreis

In beeld

dag per dag

De reis in detail

Denver - Yellowstone rondreis

Brussel - Denver

Vlucht naar Denver, opname huurwagen en korte rit tot het centrum van Denver.

Denver - Estes Park

In de voormiddag brengt u een bezoek aan Denver of “Mile High City” met o.a. het State Capitol en Denver Mint, waar er nog dagelijks munten worden “geslagen”, of slenter langsheen de autovrije winkelstraten naar het American Museum of Western Art.

Na de middag rijdt u tot Estes Park, gelegen aan de Oostelijke ingang van Rocky Mountain National Park.

Een alternatieve weg is via de Argo Gold Mine (een oude goudmijn) en/of Mount Evans (een berg van 4350m die u kan beklimmen per wagen).

Estes Park - Rawlins

U bezoekt vandaag het Rocky Mountain National Park via de Trail Ridge, een schitterend natuurgebied met spectaculaire bergen, dit gebied zou een deel van Zwitserland kunnen zijn.

Na bezoek doorkruist u het noordelijk gedeelte van Colorado en verblijft u in Rawlins, gelegen in Wyoming.

Rawlins - Cody

Vandaag doorkruist u het desolate Zuidwestelijk gedeelte van Wyoming, stop even aan de Sinks Canyon.

U komt aan in Cody, het stadje van Buffalo Bill, met zijn interessant museum. In de zomermaanden kan u hier ’s avonds een rodeo bijwonen. Hier overnacht u om de volgende dag de rondreis verder te zetten.

Yellowstone rondreis

Cody - Lake Yellowstone

In de voormiddag kan u eerst het Buffalo Bill Museum bezoeken, daarna rijdt u via de Beartooth Pass tot Yellowstone National Park, een uniek bergpas met prachtige panoramische zichten.

In Yellowstone National Park bezoekt u de Canyon met zijn verschillende “viewpoints” in het Oostelijk gedeelte van het park. U logeert aan Lake Yellowstone.

Lake Yellowstone - West Yellowstone

U kan vandaag verder Yellowstone Canyon ontdekken, daarna bezoekt u het Noordoostelijk gedeelte met o.a. Minerva Terrace en de eerste geisers waarvoor Yellowstone bekend staat.

U overnacht in West Yellowstone waar u eventueel het “Imax Theatre” kan bezoeken.

West Yellowstone - Jackson

U bezoekt het Zuidwestelijk gedeelte van Yellowstone met meer dan 100 geisers, o.a. Old Faithful, Castle Geyser, Riverside Geyser en zelfs een Penta Geyser, dit is wel een unieke beleving.

Daarna rijdt u naar Jackson en bezoekt u het Grand Teton National Park, gekenmerkt door zijn pittoreske pieken. Dit is één van de jongste bergketens van de USA.

U kan ook een bezoek brengen aan Jackson Hole, een ski–oord dat veel mogelijkheden tot wandelen biedt.

Jackson

Jackson

Maak een rustgevende wandeling om de regio verder te verkennen.

Jackson - Salt Lake City

U rijdt langsheen de Snake River, via het turquoise Bear Lake bereikt u Salt Lake City, het religieus centrum van de mormonen. Wandel even tot de tempelgronden met de indrukwekkende tempel. U kunt eventueel in de bibliotheek uw familiestambomen bestuderen, breng ook een bezoek aan het auditorium met een uitzonderlijke akoestiek.

Salt Lake City - Moab

In de voormiddag kan u eventueel volgens interesse de omgeving van Salt Lake City ontdekken. Daarna rijdt u doorheen het centrum van Utah tot Moab. Uw bezoek aan Moab staat in het teken van Arches –en Canyonlands National Park.
Canyonlands wordt getypeerd voor zijn ruige door erosie uitgesleten landschap terwijl Arches vooral gekend is voor zijn rotsbogen. Een stop aan Dead Horse Point voor uniek vergezichten staat ook geprogrammeerd.
Moab

Moab

Canyonlands wordt getypeerd voor zijn ruige door erosie uitgesleten landschap terwijl Arches vooral gekend is voor zijn rotsbogen. Een stop aan Dead Horse Point voor uniek vergezichten staat ook geprogrammeerd.

Moab - Vail

Vandaag dwarst u Colorado van West naar Oost. U rijdt doorheen het Colorado National Monument en kunt tevens de Glenwood Caverns bezoeken. U verblijft in Vail, een mondain ski-oord.

Denver

Vail - Denver

U rijdt vandaag terug tot Denver, er zijn verschillende opties. Ofwel rijdt u onmiddellijk tot Denver om de stad verder te ontdekken. Ook mogelijk is om onderweg eventueel bezoek in te plannen aan Mount Evans (die u per wagen beklimt) en/of Argo Gold Mine (grootste goudmolen ooit gebouwd). U logeert dicht bij de luchthaven.

Denver-Brussel

Terugvlucht naar Brussel. Aankomst de volgende dag in Brussel.
in de kijker

Praktisch

Inclusief

Persoonlijk uitgewerkt roadbook
Hotelovernachtingen, prijs afhankelijk van categorie

  • Categorie 3* hotels, vanaf 1 700€  per persoon (op basis van tweepersoonskamer)
  • Categorie 4* hotels, vanaf 2 000€ per persoon (op basis van tweepersoonskamer)

Exclusief

  • Vluchten
  • Huurwagen volgens categorie, benzine
  • Toegangsgelden
  • Maaltijden
  • Niet vermelde diensten

Meer informatie

Beste reistijd: mei – september

Klaar om te vertrekken?

Vraag een offerte aan