Roadtrip Oregon

Roadtrip Oregon

Over de reis

Welkom bij de betoverende staat Oregon, waar een adembenemend landschap, ongerepte natuur en bruisende steden samenkomen tijdens een onvergetelijke roadtrip. Gelegen in het noordwesten van de Verenigde Staten, staat Oregon bekend om zijn diverse landschappen, variërend van uitgestrekte bossen en majestueuze bergen tot schilderachtige kustlijnen en bruisende stedelijke gebieden. Tijdens deze reis zal je ontdekken wat Oregon zo uniek maakt: je verkent iconische bezienswaardigheden, proeft van ambachtelijke lekkernijen en geniet van avontuurlijke buitenactiviteiten. Bereid je voor op een onvergetelijke ontdekkingsreis door het prachtige Oregon!

Roadtrip Oregon

In beeld

dag per dag

De reis in detail

Brussel - Portland

Vlucht naar Portland, opname huurwagen en korte rit naar het centrum.

Newport

Portland - Newport

Je trekt richting de Stille Oceaan. Oregon heeft een kustlijn van meer dan 600 km met prachtige stops onderweg.  Eerste hoogtepunt is ongetwijfeld Cannon Beach: een rotspartij in zee, pittoresk zicht. Een beetje verder eens met de wagen over het strand rijden?  Tuurlijk!  Verder zuidwaarts passeer je Cape Mears, vanuit de hoogte heb je een prachtig zicht over de kustlijn. Via Tillamook (zuivelfabriek – deze stop is het waard voor de ijsjes!) bereik je Newport.  Een levendig kustplaatsje, ideaal voor ’s avonds.

Florence

Newport - Steamboat

Je neemt verder de US 101 Scenic Road langs de kust, en stopt ten zuiden van Florence langs de hoge zandduinen. Daarna trek je landinwaarts langs de mooie Umpqua River. Je overnacht middenin de bossen langs de rivier in Steamboat.

Roadtrip Oregon

Steamboat - Bend

Een ritje verder door de bossen tot Crater Lake, het enige nationale park van de staat Oregon: het meest heldere water ter wereld, en een van de tien diepste meren ter wereld. Het zicht met Wizard eiland is fenomenaal! Hierna trek je weer noordwaarts, waar je de Lava Fields bezoekt net voor je Bend bereikt.

Bend - Columbia Gorge River

Vandaag is de eerste stop na een kwartiertje rijden Smith Rock. Een ochtendwandeling is hier zeker de moeite want in dit mooie landschap worden regelmatig adelaars gesignaleerd. Wie gaat de uitdaging aan om de pittige tocht naar boven te doen?

We rijden verder langs het landschap dat overheerst wordt door de vulkaan  ‘Mount Hood’: deze 10 km hoge top is al te zien vanop 160 km. Overnachten doe je aan de Columbia Gorge River.

Multnomah Falls

Columbia Gorge River - Portland

Vandaag trek je langs deze machtige waterloop via de Historic Columbia River Highway, met stops aan de overlook van de Vista House (om het prachtige panorama over deze brede rivier te aanschouwen) en een paar watervallen (o.a. enorm indrukwekkende Multnomah Falls) zijn een must. ’s Avonds bereik je Portland.

Portland

Rustige dag om Portland te verkennen. Liefhebbers van tuinen kunnen de Japanse tuin en een mooie rozentuin bezoeken. Foodies komen zeker aan hun trekken in de talrijke foodpods (pleintjes met foodtrucks) of kunnen langs microbrouwerijen en distillerijen trekken.

Portland - Brussel

Afgifte huurwagen en terugvlucht naar Brussel.

Brussel

Aankomst in Brussel

in de kijker

Praktisch

Inclusief

  • Hotelovernachtingen, prijs afhankelijk van categorie
  • Persoonlijk uitgewerkt roadbook

Exclusief

  • Vluchten
  • Huurwagen volgens categorie, benzine
  • Toegangsgelden
  • Maaltijden
  • Niet vermelde diensten

Meer informatie

Bekijk onze reportage van T’huis in Amerika voor een mooie video-impressie van deze reis:

Klaar om te vertrekken?

Vraag een offerte aan